Congresreeks

Congresreeks Voedselveiligheid en -integriteit:

De ontwikkelingen op het gebied van voeding gaan razendsnel. Wetten en regels lopen altijd achter. De publieke opinie wordt niet bepaald door wat mag van de wet- en regelgeving, maar door opvallende geluiden in de media. Die geluiden hebben bovendien hun invloed op commerciële kansen en productontwikkeling. Niettemin: de handhavende autoriteit heeft vooralsnog alleen wetten en jurisprudentie als handvat voor haar opereren.

Foodlog organiseerde het eerste Jaarcongres Voedselveiligheid op 7 december 2017. In de latere versies is de naam veranderd naar Jaarcongres Voedselveiligheid en -integriteit vanwege de geheel eigen rol die integriteitsvraagstukken spelen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit werkte mee aan het benoemen van dilemma’s bij de handhaving van de wet. Recht en rechtstoepassing zullen mee moeten bewegen met elkaar snel opvolgende, en zelfs parallelle, veranderingen in morele opvattingen en technologie.

Dit congres heeft als doel om een platform te creëren om het hoofd koel en het recht standvastig en betrouwbaar te houden in snelle tijden.