Sprekers

JAARCONGRES VOEDSELVEILIGHEID EN -INTEGRITEIT: 100 JAAR WARENWET
7 NOVEMBER 2019, DEN HAAG, 10.00 – 18.00 UUR

Tot een week voor het congres vullen we de lijst van sprekers voortdurend aan.


 • Minister Bruno Bruins

  Minister Bruno Bruins

  Minister Bruno Bruins (1963) is sinds 26 oktober 2017 in het kabinet-Rutte III minister voor Medische Zorg (en Sport) op het ministerie van VWS. Hij was eerder, van 7 juli 2006 tot 22 februari 2007, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkenende III. De heer Bruins was onder meer werkzaam bij enkele vervoersbedrijven en voor de VVD in de periode 2000-2006 wethouder van Den Haag. Tevens was hij voorzitter van veiligverkeersorganisatie 3VO. Van 23 februari tot 1 november 2007 was hij waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg en in 2008-2011 directeur van vervoersbedrijf Connexxion. In 2012-2017 was hij bestuursvoorzitter van het UWV en in 2016-2017 tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep.


 • Stavros Zouridis, Onderzoeksraad voor Veiligheid

  Stavros Zouridis, Onderzoeksraad voor Veiligheid

  Prof. dr. mr. Stavros Zouridis is lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en als hoogleraar Bestuurskunde verbonden aan het Tilburg Institute of Governance van Tilburg University. Met zijn onderzoek wil hij de inrichting en het functioneren van rechtsstaten in de praktijk beter begrijpen. In het bijzonder richt hij zich daarin op rechtshandhaving en legitimiteit. Daarnaast is de heer Zouridis buitengewoon hoogleraar aan de Stellenbosch University in Zuid-Afrika vanaf 1-1-2017 tot en met 31-12-2019. Zouridis werkte eerder bij het toenmalig ministerie van Justitie als directeur Algemene Justitiële Strategie, was vice-decaan onderwijs in het bestuur van Tilburg Law School en voorzitter van het Departement voor politiek en bestuur van deze faculteit.


 • Marijke de Jong-Timmerman, Dierenbescherming

  Marijke de Jong-Timmerman, Dierenbescherming

  Marijke de Jong-Timmerman is programmamanager Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming. Zij studeerde biologie in Wageningen en na enkele jaren ethologisch onderzoek gedaan te hebben, ging ze uit ideële motieven bij de Dierenbescherming werken in de functie van senior beleidsmedewerker Veehouderij. Zij stond aan de basis van het Beter Leven keurmerk dat In 2007 in de markt werd geïntroduceerd, met als doel het welzijn van dieren via de markt te verbeteren. Inmiddels is het Beter Leven keurmerk het grootste en meest bekende keurmerk op dierlijke producten en hebben in 2018 35 miljoen dieren een beter leven gehad.


 • Nicolette Klijn, SKAL

  Nicolette Klijn, SKAL

  Bio volgt.


 • Ralf Hartemink, Wageningen University & Research

  Ralf Hartemink, Wageningen University & Research

  Bio volgt.


 • Gregor Christiaans, Olijfbedrijf

  Gregor Christiaans, Olijfbedrijf

  Gregor Christiaans (Nijmegen, 1966) is auteur van het standaardboek over olijfolie: "Lekker vet - alles over olijfolie". Hij doorliep de Hogere Hotelschool in Den Haag.  Nadat hij in Griekenland in 2003 in de wereld van olijfolie terechtkwam, richtte hij zijn onderneming Olijfbedrijf op. Hij volgde een opleiding aan de Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva (ONAOO) in Italië. Daarmee werd Christiaans certified technical olive oil taster. Tegenwoordig verzorgt hij zelf tal van lezingen, workshops en cursussen over olijfolie in binnen- en buitenland. Christiaans is inmiddels een van de bekendste en meest actieve Nederlandse deskundigen op het gebied van olijfolie. 


 • Dick Veerman

  Dick Veerman

  Dick Veerman is hoofdredacteur van Foodlog. Hij werkte, na studies Romaanse Talen en Wijsbegeerte, jarenlang als adviseur op het gebied van strategie en marketing. In 2005 richtte hij Foodlog op. Dick vindt het belangrijk dat meer mensen weten welke rol de productie, verwerking en verkoop van voedsel voor - of juist tégen - onze belangen kunnen spelen. Foodlog ziet hij als de plek waar de ‘de strategische conversatie’ van de maatschappij over de toekomst van voedsel en voeding in de 21e eeuw kan plaatsvinden. Ook praktische bijdragen aan de verbetering van de voedselproductie schuwt hij niet.

 • Mediapartners